Håndværker

3 tips til når du skal vælge VVS’er

At vælge den rigtige håndværker kan længe være en jungle uden lige. Man hører rigtig meget om håndværkere, som snyder og driver den af til 800 i timen, når de er blevet sat til at lave noget

udenfor. Derfor er der rigtig mange der ikke stoler på håndværkere, og føler de har behov for at kigge dem efter i sømmene. Jeg har her på bloggen samlet en række tips, så du kan få ro i maven når du har sat en håndværker på opgaven. Vi har tidligere skrevet lidt og anbefalet en murer, men denne gang er vi kommet til en anden branche der kan virke ugennemskuelig. Det være sig VVS’erne.

Vi bor i Aarhus og derfor har vi valgt at tage udgangspunkt i  VVS i Århus. Men det samme billede gør sig gældende over hele landet. Derfor kan du uden problemer overføre disse tips til eksempelvis KBH, Sønderjylland, fyn eller et helt fjerde sted.

Find en autoriseret VVS’er

Autorisation kan betyde rigtig meget for en VVS’er. Det er forskellen mellem at have papir på, at man ved hvad man laver og faktisk bare postulere det på “sit bare ansigt”. Dvs. forskellen på en handyman og en profefssionel.

Grunden til, at det er så vigtigt at vælge den korrekte VVS’er (og han / hun vil være autoriseret, hvis det er den korrekte) er, at det er dig som husejer / bygningsejer der står til ansvar, hvis der skulle forekomme en vandskade – og i den forbindelse er det vigtigt, at du kan dokumentere at der har været en autoriseret VVS’er på spil i installationerne.

Du kan finde information om din VVS’ers autorisation på

https://www.sik.dk/registre/autorisationsregister

Her skal du indtaste autorisationsnummer eller CVR og således kan du se, hvilke autorisationer som din potentielle håndværker har – disse ser ud som nedenstående

Bed om referencer

En anden måde at tjekke op på din håndværker er, at bede om referencer. Dette er måske mere relevant for B2B virksomheder som skal benytte VVS’ere til større opgaver. Det kunne evt. være for at tjekke om de tidligere har lavet noget i samme målestok.

En alternativ måde at tjekke referencer på, er ved at tjekke steder som “trustpilot” og Google Reviews. Trustpilot finder du på hjemmesiden af samme navn, men Google Reviews finder du ved at søge på firmanavnet ude i google, således kan du finde meget mere om håndværkerne på disse sider.

Stol på din mavefornemmelse

Ring til håndværkeren og tal med vedkommende – lyder de til at stole på, får du gode fornemmelser derfra eller giver det dårlig vibrationer. I behøver naturligvis ikke være bedste venner, men du skal være tryg ved den VVS’er som du lader renovere dit badeværelse.7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *