Tips og Tricks

Aarhus i det fri: Nyd efteråret i jyllands centrum

Efteråret er over os – med det kommer der en exceptionelt mængde gule blader, som langsomt daler mod jorden. Sepcielt i byerne står de dalene blade i slående kontrast til det grå beton, byggepladserne og det ellers meget kliniske indre by. 

Der er steder i det Aarhusianske, hvor det er sjovere, smukkere og mere interessant at bevæge sig rundt. 

Sted #1 – Botanisk Have & Den Gamle by

Kan både fungere hver for sig og som et samlet event. Den gamle by er legendarisk for dens smukke gamle bygninger og exceptionelle stemning i midten af Aarhus. Botanisk have er ligeledes meget brugt – dog mest om sommeren, hvor særligt unge & studerende benytter sig af parkens faciliteter til grill, spas og hygge i solen. Endten som en del af et større øl-indtag på tværs af det meste af byen, eller som hygge i venskabeligt lag.

Dog kan man også nyde en spadseretur gennem haven, man kan eventuelt starte nede omkring Den Gamle By og bevæge sig op gennem haven mod parkens top-del. Hvorefter man kan tage et kig på væksthusene, med deres farvestrålende natur og planter fra hele verden.

Sted #2 – Brabrandstien

Brabrandstien er en rigtig fin gåtur, hvor man starter nede ved Søren Frichs vej og så bevæger sig ned til venstre ved siden af Systematic og så ellers går langs vandet ud til den uendelige bro, hvor man enten kan vælge at skridte videre ud til selve brabrandsøen, eller man kan vælge at bevæge sig tilbage tilbage mod byen på den anden side af vandet – her er der for øvrigt mulighed for at hilse på diveser vildtliv i form af køer og ænder.

Sted #3 – Indre by

Indre by er et ganske smukt sted bare at gå og betragte – specielt omkring efterårstid, hvor solen skinner på en lidt anden måde. Restauranterne i latinerkvarteret nyder deres sidste udendørs gæster og folk sidder under tæpperne og nyder deres kaffe.

Ligeledes er der en del “åndehuller” i indre by. Det være sig eksempelvis parkerne oppe ved Marselis, åen og mølleparken.

Alle ovenstående steder kan nås på 1, måske 2 dage i indre by. Krydret med Aros og Moesgaard Museum har du en exceptionelt spændende weekend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *