En boreplatform
Udeliv

At være borebisse

Har du nogensinde gået i overvejelsen om hvorvidt livet som borebisse er noget for dig?

På moderne “dansk” hedder det også offshore medarbejder. Du arbejder 14 dage i træk, for efterfølgende at have fri 21 dage. Der er dog nogle ting, som du skal være opmærksom på.

Det er ekstremt hårdt. Du arbejder “kun” 14 dage af gangen. Men til gengæld arbejder du næsten konstant i de 14 dage. Vi snakker rigtig lange vagter, med rigtig meget at se til, en travl hverdag i de rå elementer.

Hvis du overvejer et liv som offshore medarbejde, skal du have overvejet følgende, inden du tager afsted.

#1 Højdeskræk ingen adgang
Det er noget rigtig rod, hvis du bliver svimmel af højder, din hverdag foregår på et gulv af gitteriste. Der er, som bekendt huller i riste, så vandet kan løbe igennem. Men altså – Hvis højder ikke er noget for dig, er livet so borebisse det ganske sikkert heller ikke.

#2 Hjemve ingen adgang
Det er, som allerede skrevet, relativt hårde vilkår ved at være udsendt så længe ad gangen. Det er ikke muligt, at komme hjem, om din kone så føder, om din datter er væltet på cykel eller af andre grunde.

#3 Sikkerhed frem for alt
Hvis man godt kan lide at arbejde i et sikkert miljø, hvor der er tjek på at det hele er som det skal være. Så er offshore branchen det helt rigtige sted. Efter i mange år, at have haft et skidt ry for at være et usikkert sted at arbejde, har offshore branchens fokus været kraftigt rettet mod sikkerheden for medarbejderne. Det vil altså sige, at det er blevet et rigtig sikkert arbejde, at arbejde på en boreplatform. Og alle fordommene fra fortiden er gået til skamme.

#4 Sammenhold frem for alt
Der er ikke mulighed for at komme hjem i 14 dagesperioden, hvorfor de andre “bisser” bliver din familie. I holder sammen gennem tykt og tyndt, stormvejr, solskin og alt der i mellem.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *