Tips og Tricks

Få en bedre arbejdsdag og et bedre arbejdsmiljø – 3 tips.

En arbejdsdag kan bestå af mange op –og –nedture, hvor energi og luft kan have meget at sige. Det er muligt at gå fra 0-100-0 på meget få minutter, hvis din sukkerbalance ikke er i orden, hvis du ikke får nok væske, frisk luft, koffein og så videre. Derfor har vi her samlet lidt tips til hvordan du får en god og produktiv arbejdsdag.

Husk den friske luft

Frisk luft er alfa, samt omega i dit liv. Derfor er det vigtigt lige at trække det i løbet af dagen – du skal bruge det til både at samle energi, samt lige at få et nys om at der rent faktisk er et liv udenfor. Begge dele er et godt udgangspunkt for et effektivt energiniveau.

Tag lidt frisk luft, hvis muligt, ved du hænger ved en 10-tiden. Ellers vent til frokostpausen, hvor du ofte alligevel skal op og stå og flytte dig fra din plads. Dette er en oplagt mulighed for at bevæge sig udenfor i den virkelige verden, smage på naturen og på bilosen, høre fuglene kvidre og give mulighed for at komme op i gear igen.

Husk det rigtige udstyr

Der er ikke ret meget der er mere mentalt trættende end ikke at have det rigtige udstyr. Det er ligegyldigt om det er lup-briller til tandlægerne, om det er en PC til skolelæreren eller om det er er en rende-graver til rende-graverne. Man skal aldrig gå ned på udstyr, for det første er det vigtigt at du kan udføre dit arbejde mest muligt effektivt, for det andet er det essentielt, at du kan udføre din arbejde uden unødigt at besvære din ryg, dine arme eller dine andre muskler og knogler.

Den korrekte arbejdsstilling er mere vigtig end nogensinde, da vi arbejder mere end vi nogensinde har gjort før.

Husk de lyse farver – og kunsten

Dette gælder især på kontoret, hvor der ofte ikke tænkes så meget over andet end at det skal være praktisk, funktionelt og velovervejet.
Der er dog studier, som viser fordelene i at der er lys på kontoret, det være sig blandt andet gennem at det er positivt og livgivende at kigge på og det er bare ustimulerende at sidde og kigge på noget mørkebrunt.

Ligeledes er der studier, som viser at kunst kan have en positiv effekt på arbejdsmiljøet og på arbejdsmoralen. Det kan inspirere og vise vejen til en bedre dag, uge og måned. Det kan give dig ny energi  og forbedrede vilkår for trivsel på arbejdspladsen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *