Et billede af to børn med telefoner i hånden.
Gæsteindlæg Udeliv

GÆSTEINDLÆG: Er smartphones og tablets noget for børn?

Mit navn er Henriette og jeg er mor til en datter på 12 år og to sønner på henholdsvis 7 og 4 år. Min mand og jeg har siden vores datter begyndte i folkeskolen, tænkt meget over problematikken omkring børn og deres vaner ved brug af smartphones og tablets. Vi har prøvet at liste fordele og ulemper op, samt vægtet dem op imod hinanden, dog uden vi stadig er kommet til en endelig konklusion.

Vi møder dagligt mange forældre, som har meget forskellige syn på hvordan deres børn skal agere i forhold til brugen af digitale underholdningsenheder. Jeg er måske af den gamle skole og tænker stadig at børn ikke bør sidde “begravet” foran en iPad, flere timer dagligt, men omvendt kan jeg også se at de små udvikler sig, ved at de selv kan finde rundt imellem de forskellige apps og spil. Ydermere varer det heller ikke længe før den mellemste får egen computer og iPad til brug i skolen.

Jeg kan godt savne at vi sidder omkring bordet “som i de gode gamle dage” med kreativt og lærerigt legetøj, som vi gjorde med den ældste. Hvad er der blevet af at sidde samlet om bordet, børn som voksne, male med akvarelfarver, lægge puslespil, spille vendespil fra franske Djeco! osv. Måske jeg bare er gammel og naiv, eller bare nostalgisk anlagt! Jeg er måske bare en dinosaur der ikke er fulgt helt så aktivt med udviklingen, hvilket tydeligt ses, når jeg skal be’ min datter om at hjælpe med alle de tekniske udfordringer, når bare min iPhone skal opdateres.  

Min problemstilling går på om man skal afvænne eller til en vis grad afholde sine børn fra alt det digitale, de i forvejen er omgivet af, eller man skal følge med udviklingen, som jo må siges kun at gå i den digitale retning. Hvad gør alle I andre?

Råd modtages med kyshånd

// Den forvirrede mor

 

Hvad siger I ? Er ovenstående noget for børn? Eller skal børn holdes i det fri, med luft i håret og duften af bål i tøjet? 

Skal de have lov at spille iPad eller skal de hellere holdes til analoge tendenser? Giv jeres besyv med nedenfor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *