En boreplatform
Håndværker Udeliv

Offshore industri Norge

En af verdens mest “udendørs” arbejdspladser er arbejdet i Offshore industrien. Men hvad er offshore egentligt og hvilke typer arbejdsopgaver kan man støde på i offshore industrien. Først og fremmest er det dog vigtigt at sætte fokus på hvilke typer offshore industri der egentligt findes. 

Typer af offshore inddustri

Der er flere forskellige typer offshore industri, hvis vi tager et kig på vores naboer mod nord, Norge, så vil du her kunne støde på bl.a. disse typer

  • Vindmølleindustrien

Vindmølleindustrien er muligvis det første folk tænker på, når det kommer til offshore indudstri, ikke mindst fordi at havvindmøller rent fysisk er nemme at se, og de står langt fra kysten. Dog er det ikke nødvendigvis den offshore industri med mest arbejde i, da der egentligt “kun” er vedligehold af vindmøller efter opsætningen.

  • Fiskeindustri

Fiskeriet i Norge havde i 2018 en omsætning på lige under 100 mia. NOK . Ergo er det altså en industri hvor der er rigtig mange arbejdspladser og muligheder for at gøre karriere.

  • Olieplatforme / boreplatforme

Norges “bread and butter” har i mange år været olieindustrien, hvor de har hevet astronomiske summer penge ind i statskassen. I takt med den “grønne omstilling” er der dog tvivl om hvorvidt det stadig skal være deres primære indtægtskilde fremadrettet. Et olieløst samfund har dog nok lange udsigter, så vores vurdering er, at du roligt kan starte en karriere som borebisse. En oplevelse du kan læse meget mere om her.

Arbejdsmuligheder

Der er gode arbejdsmuligheder alle af de ovenstående steder. Dog er det hårdt fysisk arbejde, så det skal man være beredt på. Det er dog også arbejde hvor man kan se resultatet af sine anstrengelser. Både på bankkontien og foran dig.

At arbejde “for” offshoreindustrien

Der er nogle specielle forhold ved offshoreindustrien, som kan gøre det rigtig lukrativt at være leverandør til dem.

Det mest spændende er nok at det hele foregår så tæt på havet. Nærkontakt med saltvand giver nogle udfordringer ift. hvor tit udstyr skal udskiftes. Derfor er der rigtig meget materiel som bliver lavet i plastik, nærmere bestemt glasfiber.

Et godt eksempel er det man går på – riste. Riste er enormt brugbare ved både boreplatforme, vindmølleplatforme og alt derimellem, da vandet kan løbe igennem både den ene vej. Riste bliver ofte lavet i rustfrit stål, men lige præcis når det gælder offshore er det en fordel at lave glassfiber riste da saltvandet slider mindre på disse og får det til at ruste mindre.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *