En bænk fra Firmaet jessing
Udeliv

Havebænk – En oase i naturen

Havebænken – på mange måder en god investering

Solen skinner fra en skyfri himmel, græsset er lige så stille begyndt at blive grønt igen og de første anemoner har vist deres gule ansigter, og mens du sidder der, på din flotte havebænk, venter du på, at det bliver sommer. Det har været en lang vinter, men nu er foråret på vej, og du kan endelig komme igang med at arbejde i haven igen. Du har købt blomsterløg og frø, og er klar til at plante din nye urtehave, som du har tænkt så meget på. Og du har endelig fået elektricitet ud på terrassen, så nu vil du have den lampe op ved siden af havebænken, så du kan sidde herude og læse alle de lune sommeraftener.

Sidste sommer legede børnene, at jeres københavnerbænk var et sørøverskib og at græsset var hav, som gemte på glubske hajer, der ventede på, at børnene skulle falde i og blive til hajføde. Det fik de flere timer til at gå med indtil, at de små pirater blev trætte og lagde sig på langs på den bløde havebænk. Du havde jo sørget for at lægge tæpper og puder ud på bænken, fordi du vidste, at det ville være et oplagt sted for de små at lege.

 

Senere den aften havde du og din veninde siddet på bænken og drukket rose i skæret af de sidste solstråler, med tæpperne pakket tæt om fødderne. I havde talt om stort som småt og tiden var fløjet afsted. Pludselig var der helt mørkt, kun lyset fra stuen lyste bænken og terrassen op. Du havde krammet din veninde farvel og set hende cykle afsted og ud i mørket. Varm i kinderne og træt i kroppen, havde du pakket tæpperne sammen, kigget en ekstra gang på din havebænk og tænkt: Den der, det var en god idé!

 

Hold havebænken flot året rundt

Og du som troede, at det ville blive rigtig svært og næsten uoverskueligt at holde havebænken ved lige hen over vinteren. Allerede før det var begyndt at sne, havde du frygtet, at du ville få en rigtig grim og ødelagt havebænk, fyldt med plamager og grønne alger, når det igen blev sommer og tid til at sidde på bænken igen. Men heldigvis gjorde grundingen af bænkens træ underværker og du tog fejl. Trods sne, hagl og slud af den værke danske vintervejrsslags, så står bænken lige præcis lige så flot, som da du første gang slæbte den hjem i din lille have. Faktisk flottere, fordi den har erhvervet sig sin egen historie.  

 

En historie, som du aldrig havde troet, at du skulle have fået med en ganske simpel havebænk. Men en havebænk er ikke bare en havebænk. Det har du fundet ud af efterhånden, som du begyndte at holde mere og mere af din investering. Du benytter den i tide og utide, det er en nem måde at få fornemmelsen af, at man sidder ved en park og betragter omgivelserne, her sidder du blot i den egen have og nyder dine egne kreationer med en varm kop kaffe. Du ved, at det er ved at være tid til at give den en omgang olie, men det gør dig ikke noget, faktisk glæder du dig til det, for du ved, at det er godt givet ud.

 

Heldigvis er vejret tørt og flot idag, lige vejr til at pleje din havebænk med en omgang rens, puds og oliering. Før du begynder din oliering af bænken, må du først gøre den ren og fri for større splinter, som du fjerner med et stykke finkornet sandpapir, som du fører let hen over ujævnhederne. Efterfølgende giver du bænken en omgang med sæbespåner, så du er sikker på, at du har fået alt skidt og snavs væk, inden du lukker træet til igen med olien. Før du påfører olien, lader du den tørre, så den er helt tør ellers ved du, at olien ikke vil binde til træet og du kan starte forfra. For en sikkerheds skyld giver du bænken to gang olie og lader den stå i fred og ro i et par dage.

 

En havebænk med mening

I dag regner det, så du takker dig selv for, at du fik olieret bænken for nogle dage siden, men du har kunne holde øjnene fra den siden. Det er som om, at det er en helt ny havebænk, der står i din have og venter på, at der er nogen, der sætter sig i den. Havde det ikke regnet, var du gået ud bare for at nyde den nye bænk, men du ved, at det er for koldt i dag til at sidde ude, men alligevel er du glad for, at du kan stå inden døre og beundre den. Du synes faktisk, at den fuldender din have, gør den til et sted, hvor det er rart at være, og hvor der er plads til både leg, hyggelige stunder og fred og ro.

 

Du kan lige forestille dig, at det er der, du vil sidde, når du bliver gammel og skal nyde din sidste tilværelse så godt som muligt. Du forestiller dig, at du sidder der, hver dag, i alt slags vejr, også nu, mens det regner, og skriver på din bog, løser kryds og tværs eller bare ser ud over din have, mens du tænker tilbage på livets bedrifter med smil i mundvigen og en lykkefølelse i maven. Du ved, at det er der, du vil sidde med dine gamle venner og tale og gamle dage, genopleve gode minder mens du kreerer nye lige dér på din havebænk. Hvis du bliver ved med at behandle bænken godt, skal det usagte ønske nok gå i opfyldelse.

 

For uanset om det er en havebænk eller hvilken som helst anden ting, så handler det om at passe godt på den, så du har glæde af det i flere år end blot en enkelt sæson. Lige havenbænken er en nem og sikker løsning, hvis du ønsker en læsning, der er nem og håndgribelig at gå til, og som du kan høre, så mener jeg bestemt, at en havebænk er en god investering. Ikke bare for dig selv, men også for dine venner og familie, hvor i kan sidde og samles, skabe nye minder og fortælle historier, drikker kaffe eller kakao en tidlig morgen og afkølet vin om aftenen. En havebænk er en investering, der vil være en god ide hver eneste gang, du sætter dig tilrette på den.

Havebænken blev købt på Jessing.eu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *