Tips og Tricks

Aalborg: Hele Nordjyllands hjerte

Aalborg er det man i daglig tale vil kalde “kært barn”. Der er nemlig rigtig rigtig mange kælenavne tilknyttet Aalborg. Her nævnes der i flæng “Nordens Paris”, “Dobbelt A”, “Nordjyllands pulserende hjerte” og mange flere. Derfor tænkte vi, at det nok var på sin plads at skrive et lille indlæg om hvad man egentligt kan gå og bruge nogle dage på i Aalborg. Vi har delt kategorien op i “Bo”, “Spise”, “opleve”.

Hvor skal vi sove i nat?

Der er rigtig mange gode muligheder for en god overnatning i Aalborg. Der er hoteller i centrum, hoteller i naturen, børnevenlige hoteller og hoteller som mere bare egner sig til en weekend med din bedre halvdel.

Et af de bedste og ældste bekendtskaber på hotelfronten er hotel Phønix, i disse tider også kendt som Helnan Phønix Hotel. Phønix er et hotel i Aalborg som til stadighed bliver omtalt som et godt sted at overnatte. Her er der god adgang til hele byens faciliteter, ligeledes er det nemt at komme til med alle former for transport.

Alle der har brugt længere tid i Aalborg kender til Hotel Phønix på Vesterbro – skiltet udenfor er meget nemt at få øje på, hvorfor de fleste Aalborggensere kender til stedet og dets placering.

Hvad skal vi lave i dag?

Der er mange muligheder for en god dag i Aalborg. Du kan blandt andet vælge at tage en tur i Zoologisk have, hvor der både er bjørne, tigere og Flamingoer. Ligeledes er der gode muligheder for børn, for at få én på opleveren med deres små indhegninger med babygeder og deslige.

Man kan ligeledes benytte sig af muligheden for at tage kulturbroen til den anden side af vandet – Nørresundby, hvor der i umiddelbar nærhed både er strand, skov og park.

Slutteligt kan man tage en tur op i Aalborgtårnet (evt. kombineret med Zoo) som er et stort og unikt udsigtspunkt over Aalborg. Her kan du se hele byen.

Hvad skal vi spise i aften?

Der er et kæmpe udvalg af gode restauranter og Cafeer i Aalborg – den mest kendte af restauranterne er nok Fusion nede på havnen. Her bliver god udsigt kombineret med lækker menu og en kæmpe oplevelse. Ligeledes er det et sted med et godt renome i udlandet – F.eks. var Maroon 5 forbi tidligere på året i forbindelse med deres koncert i Aalborg.

Er man til det lidt mindre højpandede kan der smides en solid anbefaling efter Café Vi2 på CV Obels plads.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *