EN bil med god plads til hund
Gæsteindlæg

Værd at vide om hund i bilen

Hunden er menneskets bedste ven. Det virker vi til at være ret enige om i Danmark. Der er i hvert fald op mod 450.000 danske familier, der har mindst en hund. Hunde, der i langt de fleste tilfælde er en lige så stor del af familien som alle andre.

Det vil også sige, at vi ofte har for vane at tage vores gode ven med os, når vi skal afsted på kortere eller længere ture. Foregår det til bils, kan det dog være årsag til en række problemer.

Tænk på hundens ve og vel

Først og fremmest er det værd at bemærke, at selvom hunden føles som en integreret del af familien, så er det ikke sikkert, at den ønsker at komme med på jeres ferie til middelhavet. Det gør sig ikke mindst gældende hvis det betyder, at den skal være spærret inde i den konservesdåse på hjul, I kalder for en bil. Hunde, ligesom de fleste andre dyr, har det nemlig langt bedst med selv at kunne bestemme, hvor de er på vej hen eller i hvert fald have muligheden for daglig bevægelse. Der er trodsalt en grund til, at I med al sandsynlighed går tur med hunden. Jeres bilferie med hunden må ikke ske på bekostning af den daglige gåtur.

Så længe I husker at aktivere hunden undervejs, kan de fleste hunde dog godt trænes til at rejse med jer i bilen. Ligesom med alt andet er det dog en træningsproces, så bered jer på nogle lange dage med gøen, hvis den første tur er med Gardasøen som destination.

Læs gerne mere om den slags træning og hund i bilen generelt, hvis du er opsat på at få din hund lært den egenskab, det trodsalt er at sidde stille og tryg i bilen.

Husk sikkerheden

Udover at tage hensyn til hundens ve og vel, er der dog også en række sikkerhedshensyn, du bør tage, hvis du har hund i bilen. Desværre er det nemlig set, at nogle er kørt galt grundet en utryg hund, der er kommet for tæt på bilens chauffør. For at undgå en sådan situation bør I aldrig have en hund til at sidde på forsædet.

I stedet bør den have sit eget bur omme bagi bilen, hvilket mange hunde faktisk også føler sig tryggest ved. På den måde kan alle parter få en god og tryg tur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *